“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do – so throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the winds in your sails, explore dreams, discover” -Mark Twain

lauantai 18. toukokuuta 2013

Cumbayera selvisi Välimeren viimeisestä kutsusta.

Palataan ajassa hieman taaksepäin. Canet-en-Roussillon tarjosi nähtävää myös toiseksi päiväksi. Suoritettiin huoltotöitä ja siirrettiin illaksi suunniteltu lähtö seuraavaan aamuun. Lopulta starttasimme aamuhämärässä lähes tyynessä. Ajelimme pikkuhiljaa rantoja tarkasti noudattaen kohti pohjoista ja lopulta kohti itää.

Aamupäivällä luoteistuuli alkoi heräillä ja me ajelimme yhä lähempänä rantaa. Matkalla tutkittiin varasatamavaihtoehtoja ja seurattiin silmä kovana säähavaintoja. Kun vihdoin pääsimme ajelemaan myötäaallokossa, päätimme jatkaa matkaa aina Port-Saint-Louis-du-Rhôneen saakka.

Merenkäynti jatkoi yltymistään ja mainingin päälle syntyi pieni ristikkäissuuntainen aallokko, joka ei ainakaan helpottanut ruorinpitoa. Välimeri antoi viimeisen kutsunsa Cumbayeralle (ex Sedrulille), jotta hän ei koskaan unohtaisi mistä on tullut. Suolainen Välimeren vesi kasteli aluksen ja miehistön ulkoa ja sisältä. Lopulta Golfo de Fosilla taisteltiin voimakasta Mistralia vastaan ja selvittiin viimein ensimmäisen sulun vieressä olevaan marinaan.


Marinaan saavuttaessa saimme huomata, että Rhône-joen alajuoksulla veneily on tulvan vuoksi suljettu ylävirtaan kulkevilta, joten jäimme odottelemaan vaihtomiehistöä ja suorittamaan pieniä huoltotöitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti