“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do – so throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the winds in your sails, explore dreams, discover” -Mark Twain

lauantai 25. toukokuuta 2013

Grayn anatomiaa 24.5.

Jo toinen aamu, kun saimme nauttia pitkäännukkumisesta. Päivä valkeni puoliaurinkoisena, mutta viileänä. Yksinumeroisia lukuja esiintyi lämpömittarissa pitkään. Saimme vieraan ennen aamiaista. Rouva turistitoimistosta tuli meitä tervehtimään ja haastattelemaan. Ilmeisesti suomalainen vene Saonella on melko harvinainen tapaus. Hän oli kovasti kiinnostunut reissusta ja miksi Cumbayera oli liikkeellä. Hän otti kuviakin ja Capitano allekirjoitti lupalomakkeen, jolla Grayn turistitoimistolla on lupa julkaista kuvat nettisivuillaan. Mukavan, ystävällinen ja iloinen rouva (tai neiti, emme tulleet niin tutuiksi, että olisimme asiaa tiedustelleet), joka auttoi meidät pois internetpimennosta. Hän ystävällisesti soitti SFR:n aktivointinumeroon puolestamme. Nettipimennys on nyt virallisesti päättynyt ja bloggailu voi jatkua.

Tulvatutkimusta


Rouvan lähdettyä alkoivat tulvanmittaustalkoot. Mittauspisteemme sai uusia merkkejä. Mikälie-ministeriön virallisempi tulos kertoi, että vesi on edelleen lievässä nousussa. Tulva-aalto on etenemässä yläjuoksulta kohti Grayta. Veden pinta oli yhdentoista aikaan lähes neljä metriä nollatason yläpuolella. Polkupyöräparkkimmekin siirtyi ponttoonille varmuuden vuoksi. Kuiva yhteys maalle saattaa katketa. Se on enää senteistä kiinni.

Reija harrastaa


Aurinko tuli kylään hellimään meitä, vaikka lämpötilaan se ei vaikuttanut paljonkaan. Voi ilo ja riemu, Reija pääsi rantapenkille naputtelemaan klipsuja eli Ollin vyö etenee. Samalla kuittasimme laiturimaksun korjaamalla sen penkin. Parin tunnin naputtelun jälkeen taivaalle kerääntyi musta pilviröykkiö ja juuri kun olimme siirtyneet sisätiloihin, alkoi sataa. Ihmettelimme pisaroiden kovaa ropinaa ja ne paljastuivatkin rakeiksi. Varsin tyypillistä Etelä-Ranskan säätä, tai sitten ei. Tästä johtuen emme noudattaneet meille eilen esitettyä kutsua ja menneet turistikierrokselle.

Jussi ja Reikku asentavat


Päivän asennushommat alkoivat lattioiden avaamisella. Jussi ja Reikku rupesivat siivoamaan pilssiä tulevia vesiprojekteja varten. Annen pyyhe pääsi asennushommiin. Tauon aikana syötiin hieman myöhäinen lounas. On se hyvä välillä syödä jotain. Ruuan laskeutuessa pohdimme virallisen tulvamittauspisteemme tuloksia. Vesi on edelleen hyvin korkealla. Kun asennustauko oli ohi, miehet siirtyivät fly bridgelle irroittamaan tuulilaseja. Siinä ei kyllä kauan nokka tuhissut. Pienen sadekuuron siivittämänä poijjaat tulivat reilun puolen tunnin työn uuvuttamina takaisin alas.

Kielitoimistolta kysyttävää


Tämä odottelu saa jutut kohtuullisen levottomiksi. Illallisen jälkeen ruvettiin pohtimaan suomenkielen sanoja. Miksi housut on monikko, kun pusero on yksikkö? Ja miksi ovi on ovi ja pöytä on pöytä eikä toisinpäin. On se Mikael Agricola fiksu mies. Kuulostaisihan se aika oudolta vetää pöydät jalkaan ja lähteä housusta ulos. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin Gray kuittaa tältä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti