“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do – so throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the winds in your sails, explore dreams, discover” -Mark Twain

tiistai 7. toukokuuta 2013

Valencia - Las Fuentes

Valencian aamussa heräsimme kello 6.30 ja tarkoitus oli lähteä melkolailla samantien reissuun. Konehuonekierros kuitenki muutti suunnitelmia - vaihteistoöljyä olisi syytä hankkia. Ajettiin fillareilla formulabaanaa kaupunkiin ja oltiin iloisia, että ne aikoinaan hankittiin, vaikka tilaa vievätkin - siis polkupyörät. Lopulta öljyä löytyi pienestä rengasliikkeestä (formulavarikko?), jossa pestiin myös autoja. Taksin pesu maksoi 2,70, muut henkilöautot pari kymppiä. Ei pesty kulkuneuvoja, mutta ostettiin kaupan automaattilaatikkoöljyvarasto tyhjäksi - kokonaiset kaksi litraa.

Lähdettiin lopulta reissaamaan noin klo 11. Matka sujui mukavasti. Kello 15.09 (GMT +2) ylitimme nollameridiaanin viimeisen kerran tälle reissulle, aiemmilla kerroilla kamera on aina ollut väärässä paikassa, mutta vihdoin saatiin kuva. Lopulta hernerokkasumu meinasi yllättää ja kuten tarkimmat ovat havainneet, ryhdyimme jälleen "kalastamaan". Koukku pohjaan ja odottelemaan, että sumu hälvenee. Odotellessa miehistöllä kannen kuurausta.

Kun näytti siltä, että keli selkeää, jatkoimme matkaa. Lopputuloksena olimme sumussa ja päätimme hankkiutua seuraavaan edessäpäin olevaan satamaan ja täydentää provianttia.
Tuolla se satama jossain on.

Satamaksi valikoitui selkein perustein Sociedad Náutica Las Fuentes, pieni idyllinen marina, jossa siistit wc- ja suihkutilat. Las Fuentesiin saavuimme 20.20 ja ripeän sisäänkirjautumisen jälkeen välitön pyöräretki läheiseen supermercadoon. Täytettiin ostoskori ja Jussi löysi housut, mutta rahaa ei ollut. Pikareissu paatille lompakkoa noutamaan - Carrefour twenty20 ei kulje kovempaa. Proviantin lisäksi Jussi sai uudet housut, koska entisten sepalus ratkesi...?!? Supermercadosta lähdettäessä Jussin pyörän avain oli kateissa ja sitä etsittiin, löytyi uusien housujen taskusta - muovikassista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti