“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do – so throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the winds in your sails, explore dreams, discover” -Mark Twain

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Palohälyttimen tsekkauspäivä

Muutamana aamuna on saatu nukkua pitkään. Se korjaantui tänä aamuna, kun palohälytin laukesi klo 04. Miehistöön tuli vipinää. Salongissa oli käryä ja teknistä savua. Enää tarvitsi paikantaa mistä kyseinen savu oli peräisin. Me olemme ihmetelleet jo pitempään ilmastointilaitteen kovaa ääntä. Nyt se sitten selvisi. Laitteen moottori kärähti ja koko systeemi lakkasi toimimasta. Laitoimme ilmastoinnin päältä pois kokonaan. Pienen tuuletuksen jälkeen totesimme olevan turvallista palata unten maille.

Mission possible?


Aamuyön toimien johdosta nukuimme hieman pidempään. Vedenpinta oli yön aikana alentunut huomattavasti. "virallisen" mittauspisteen mukaan puolen päivän aikaan taso oli alentunut 25 cm. Päivän missio olisi lämmittimien hankinta. Aamiaisen jälkeen suuntasimme pyöräretkelle Grayn kaupunkiin. Ensimmäinen pysäkki oli Intermarchén ostoskeskus. Sieltä ei lämmittimiä löytynyt. Totuttuun tapaamme ajelimme tuttua ja turvallista liikenneympyrää edestakaisin sopivaa kauppaa löytämättä. Päätimme pysähtyä välijuomille Aux 2 terrassesille tekemään suunnitelmia. Kysyimme sujuvasti tarjoilijalta, mistä voisimme lämmittimet löytää. Ostarin naapurissa oli Brico, josta voisimme käydä niitä kysymässä. Juomien jälkeen suunta siis takaisin ostarille. Bricohan olikin kuin Bauhaus ja ylähyllyltä löytyi juuri sopivat  lämmittimet hinnaltaan hurjat 30 eur/kpl. Syvä helpotuksen huokaus. Lämmitys oli nyt taattu myös loppumatkalle.

Pienen pyöräilykierroksen jälkeen menimme sadetta pakoon tuttuun brasserieen liikenneympyrän laidalla. Nykyään ympyrä on nimetty Arc Cumbayeraksi. Brasserien omistaja tuli kättelemään ja toivotti meidät tervetulleeksi. Jättiläisomeletit jäivät osittain syömättä, vaikka hyviä olivatkin. Ruokaostokset olivat vielä tekemättä, joten pyörien suunta oli kohti Intermarchéta. Jälleen tuli ostoskärry ihan täyteen. Lievä epäilys heräsi riittääkö peräkärry ja reput, mutta hyvin mahtuivat, kun pyörien tarakatkin otettiin hyötykäyttöön.

Saonen pinta laskee silmissä


Veneellä huomasimme, että vesi oli alentunut vielä lisää. Valo tunnelin päässä kirkastuu. Kohta Cumbayera voisi jatkaa matkaansa. Aloitimme alkuvalmistelut täyttämällä vesitankit ja septinkin vedellä. Reikku ja Jussi tekivät lasermittauksia veneen korkeudesta. Näyttää lupaavalta jatkomatkaa ajatellen. Myös säätila lupailee parempaa. Lähes koko päivän on ollut aurinkoista ihan pieniä sadekuuroja lukuunottamatta. Lämpötilakin kipusi parhaimmillaan +17 asteeseen. 

Pimeyden laskeuduttua lasermittaukset jatkuivat. Lopputulokset ovat vain edelleen yhtä sekavia. Mutta suuntaus vedenpinnassa on oikea. Puoli kymmenen aikaan illalla vesi oli laskenut jo 69 cm Arc-les-Grayn epävirallisella mittauspaikalla.

Huomenna saapuu vaihtomiehistö, joten tänään on Reikun ja Nixun viimeinen ilta Cumbayeralla. Jumista huolimatta on ollut hieno matka pitkin tulvivaa Saonea (tätä kirjoittaa Nixu), vaikkakin se Nancy jäi edelleen näkemättä. Kiitämme vakimiehistöä ja varmasti olemme käytettävissä tulevissakin seikkailuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti