“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do – so throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the winds in your sails, explore dreams, discover” -Mark Twain

torstai 13. kesäkuuta 2013

Hj. Nortamon syntymäpäivä ja vähän muutakin

On siis 13.6. ja me raumalaiset juhlimme tietenkin Nortamon syntymäpäivää ja edelleen täällä Merzigissä. On meillä tosin toinenkin syy juhlia, nimittäin Reija on kestänyt Jussia jo 32 vuotta avioliiton satamassa, jota nyt Merzigin satamassa juhlitaan.

Päivä on mennyt kuumuudessa lekotellessa, päivällä +30 astetta. Pienikin asentaminen aiheuttaa hikikarpaloita, silti maston saalinkeja on sikakitin kanssa korjattu ja kittaukset on kiristetty Elmu-kelmulla.

Mielialan kohotusta

Makke sai tiedon, etä sulku aukeaa tänään klo 24.00. Huominen lämpötila on Makken tietotoimiston mukaan +34 astetta. Odottelemme siis huomista ja startti on aamuvarhaisella. M/Y Ronja lähti jo päivällä seuraavaan kohteeseen ja sanoi meille: "Bis morgen", convoy varmaan tapaa taas huomenissa.

Proviantti hankittu ja pääsimme alukseen juuri sopivasti ennen sadetta. Ukkosta ilmassa...??? Makke ollut aluksella 11 päivää ja tämä on toinen sade - ensimmäinen yöllä ja tämä illan suussa. Riossa jäänyt hiukan maksamatta joskus, no kyllä me tämän kestämme. Ja tuleepahan täkit spuulattua ja Reijan pesemät ikkunat. Saa nimittäin "jokisuolat" pois.

Repe on noudattanut Jaanan ohjeita ja Makke kaipaa jo lisää reikiä vyöhönsä - kauppareissulla shortsit tuppaa putoamaan. Huomenna Makke pääsee taas takahyttiin Repen vierihoitoon, koska alukseen saapuu  lisämiehistöä.

Täytynee kysyä Ryhäseltä (=Ryanair) alennuslippuja seuraavaan kauteen, koska Cumbayeran miehistö on käyttänyt yhtiön kuljetuspalveluita kiitettävästi.

Seuraavaksi suihkuun ja illalliselle zum Skipper -ravintolaan, onhan meillä kaksi hyvää syytä juhlia.

3 kommenttia:

  1. Hyvää hääpäivää.. On ainaki erilainen paikka viettää :)

    VastaaPoista
  2. On se vain kumma, että toiset eivät pääse eteenpäin sulkujen ja sateen takia ja toiset,kun aika menee Cumbayeran juttujen lukemiseen. Odotamme jatkoa, ja edelleen teille mukavaa matkaa mielenkiintisina asennushaasteineen!
    Ulla & Mike

    VastaaPoista
  3. Ihanaa hääpäivää!
    Nyt kun lähestytte Trieria ja siitä eteenpäin, harmittaa ettei ole kyydissä. Siellä käyneenä sanoisin, että aivan mahtavaa seutua. Vinkkinä: Traben-Trarbachissa on viinitila Emert, jolla on ihan huikean hyviä valkkareita (varsinkin weissburgunder) ja kohtuullista skumppaakin.

    Nixu =)

    VastaaPoista