“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do – so throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the winds in your sails, explore dreams, discover” -Mark Twain

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Saksa, laulun ja naurun maa

Saarbrüken Saksa. Jussin oleskelulupa Ranskassa päättyi ja meillä oli kiire Saksaan. Jussihan oli mennyt Marseillessa laukaisemaan paikallisessa VNF:n toimistossa vitsin Napoleonin Vizir-hevosesta ja elsassilaisen metwurstin alkuperästä, jolloin Jussille annettiin tasan kuukausi aikaa toimittaa itsensä ja paatinromunsa pois Ranskan maaperältä, tai pitäisikö sanoa vesiperältä.

Aamu aukeni Mittersheimissa aurinkoisena ja auvoisena. Tehtiin seisoma- ja ajamisaamiainen, eli paatti käynnistettiin ja lähdettiin ajamaan aamiaista syöden. Jussi pelkäsi joutuvansa joko teloituskomppanian eteen tai muukalaislegioonaan, joten kiire oli.

Sulkuja oli onneksi vähemmän ja ne menivät jo hallitusti. Wassin pojat lassosivat pollareita (ei siis poliiseja) tottuneesti, mikä Makken kohdalla mikään ihme olekaan. Pete-parkahan vietti ankean varhaislapsuutensa poronsarvet päähänsä teipattuna Pidesluodon peltoaukeilla juosten pakoon suopunkia heiluttelevaa Makkea.

Päivä oli kuuma, mutta kaikki totesivat, että parempi näin kun vesisade. Suomenlippu aiheutti ansaittua huomiota pitkin Saarkanaalia. Suluissa on fiilis, että oltaisiin ihan julkkisia tai jotain. Meitä on videoitu ja kuvattu, mutta on se kamera meilläkin. Tosin Suomen lippua enemmän huomiota taitaa myös herättää tämä vene, jollaisia täällä sisävesillä ei ihan valtoimenaan kulje.

Päps päätti, että tehdään ajonaikainen lounas. Siihen kuului valtava salaatti, vihanneshöystö a´la Päps, ratatoulille, couscous, Makken paremassa marinaadissa marinoidut paistetut kanapalat ja kaiken kruunasi lasillinen erinomaista provencelaista roseeta, jota kippari armollisesti antoi miehistönsä juoda yhden lasillisen jäiden kera, itse tyytyi stoalaisesti vissyyn. Todettiin, että edellisen illan pääruoka Léscalessa oli paljon heikompi esitys.

Näyttää siltä, että jäämme jumiin tänne Saarjoelle joko 11.6 tai 13.6 saakka. Mosel on remontissa ja Saksan kanavien vesitilanne on mitä on. Nettikin tökkii nyt, eli huomenna pitää mennä hoitamaan prepaidit Saksaan, eli kuvia ei nyt pääse lataamaan tällä GPRS-yhteydellä. 

Illalla saavuttiin Saarbrükenin marinaan, jossa on saksalaisittain kaikki olevainen lyöty kolikkoautomaatin taakse. Sähkö maksaa 50 c per kWh yms. Onneksi Suomen venemarinat ei ole vielä havainneet tätä ansaintalogiikaa, mutta mutta... Täällä 13,5 e yö. Sitten maksat sähköt 50 c per kWh, suihku 6 min 1 e jne. Mitäs Nauvossa maksaa yö sähköineen? Tosin siellä on sauna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti